Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вхід
  Реєстрація
Головна / Спорт і фітнес, Фітнес / Фітнес - вправи за типом фігури

Фітнес - вправи за типом фігури

Жіночі фігури прийнято розділяти на кілька основних типів по фруктово-геометричним ознакам: прямокутник, трикутник, пісочний годинник, яблуко, груша. Визначивши свій тип, ви зможете виконувати вправи, потрібні саме вам, і підтримувати спортивну форму за допомогою всього 20-30 хвилин тренувань на день.

womans_lean_sexy_bible_f1.jpg (24.27 Kb)
"Прямокутник": увага пресу
 
Основна проблема "прямокутної" статури - невиражена талія. Представницям цього типу варто працювати над косими м'язами живота, частіше качати прес і робити нахили з поворотом. Оскільки зазвичай їм дістаються міцні м'язи, які швидко відгукуються на вправи, то корисно періодично відвідувати силові тренування, щоб сформувати м'язовий корсет.

"Трикутник": нарощування м'язів
 
При даному типі лінії тіла звужуються від плечей до талії, а зайві кілограми зазвичай розподіляються у верхній частині тіла і виявляються на руках, спині, животі. Для компенсації надмірно розвиненого плечового пояса слід розвивати нижню частину. Цьому сприяють присідання з додатковою вагою, глибокі балетні пліє, махи ногами з вантажем. Слід уникати віджимань, занять тенісом і плаванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як забрати "вушка" на стегнах?

"Пісочний годинник": збереження гармонії
 
Такий тип жіночої фігури - з однаковим об'ємом грудей і стегон, а також з вузькою талією - вважається класичним, а його недоліки швидко коригуються. Відкладення, як правило, проявляються на стегнах у вигляді так званих "вушок" або "галіфе". Головне завдання при тренуваннях - зберегти жіночні форми. Представницям особливо корисні біг, ходьба, заняття на велотренажері, танці, вправи на прес, випади назад з гантелями і підтягування.

"Яблуко": удар по боках
 
У власниць даного типу худі стегна і плечі, стрункі або тонкі ноги, неяскраво виражена талія. Зайва вага концентрується в районі живота, в руках і грудях. Щоб скорегувати недоліки, потрібно виконувати передні і бічні планки на ліктях, вправи на прес і розвиток косих м'язів живота. Приміром, підійдуть різні скручування. Допоможуть і деякі силові вправи. Так, при жимі штанги лежачи або присіданнях з гантелями прес теж буде задіяний.

"Груша": концентрація на ногах
 
Типу фігури "груша" властива концентрація зайвої ваги в нижній частині тіла - на стегнах, сідницях, талії. Практично немає відкладень на грудях і спині, так що основну увагу при тренуваннях слід приділити ногам - робити випади, присідання, підйоми ніг в сторони і нахили з вагою і стрибати зі скакалкою. Не менш корисні для гармонійного розвитку будуть вправи для плечей і рук, наприклад, зворотні віджимання з підйомом коліна або заняття з гантелями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

23:30, 18.06.2015
Автор: maruna
Переглядів: 1670

Знайшов помилку? Виділи її та натисни CTRL+Enter. Система Orphus


Коментарі 0
Залишити коментар
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылки Картинка Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Вставка спойлера | Вставка email
Код: captcha
Введіть код:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: